Onze expertise: aanjagen van innovatie en ondernemerschap

Bij Startup Apeldoorn zien we de veranderende wereld niet als bedreiging, maar als één grote kans. Om mooie dingen te realiseren, gave samenwerkingen op te zetten, en (maatschappelijke) uitdagingen het hoofd te bieden. Onze missie? Apeldoornse ondernemers en organisaties helpen in een snel veranderende wereld hun belangrijke werk te blijven doen.

Onze projecten

Als aanjagers van innovatie en ondernemerschap werken wij zowel in opdracht als op eigen initiatief aan vraagstukken. Onze stijl is daarbij altijd hetzelfde: actief, creatief en in samenwerking met zoveel mogelijk betrokken partijen. In 2018 werk(t)en we onder andere aan de volgende projecten:

Herbestemming van een iconisch pand

Het Hertzberger pand was in zijn gloriedagen het toonbeeld van innovatie. Het toekomstbestendig verbouwen van dit pand zal een ware ‘cleantech’ uitdaging zijn, en volop om innovaties vragen. Is het dan geen goed idee om in het vernieuwde Hertzberger parc ook ruimte te creëren voor cleantech werken en opleiden? Deze vraag onderzoeken we in een Cleantech lab, in opdracht van projectontwikkelaar Certitudo, Cleantech Regio en de gemeente Apeldoorn.

Broedplaats op het Zwitsal

Hoe creëren we een levendige broedplaats voor creatieve en innovatieve ondernemers op het Zwitsal in Apeldoorn, in samenhang met wat er al is? Dit onderzoeken we, samen met een groep ondernemers, in opdracht van het programmamanagement van het Zwitsalterrein.

Energietransitie in Apeldoorn

Waar staan Apeldoornse technische ondernemers met een rol in de energietransitie nu? Startup Apeldoorn onderzoekt dit in opdracht van het Ondernemershuis Apeldoorn, die wil weten hoe zij een bijdrage kan leveren aan een succesvolle en sociale energietransitie in Apeldoorn.

Human Capital projecten

Startup Apeldoorn ondersteunt Cleantech regio bij hun werkzaamheden op het gebied van Human Capital in de Stedendriehoek. We zijn aanjagers voor ingediende ideeën, brengen ze verder tot concrete projecten en begeleiden en verbinden deze projecten binnen de regio.

Onderwijsinnovatie

Wat kunnen we doen om jongeren die uitvallen toch een goede onderwijservaring te bieden? Bas Mennink, aanjager van Startup Apeldoorn, is mede-initiatiefnemer van H3 lab, waarin geëxperimenteerd wordt met een alternatieve leeromgeving voor leerlingen van ROC Aventus.

Stimuleren van (innovatief) ondernemerschap

Vanuit Startup Apeldoorn kunnen we startups en andere innovatieve ondernemers verder helpen met (business)coaching en andere initiatieven. Begin 2018 organiseerden we bijvoorbeeld samen met het Ondernemershuis Apeldoorn een Avondschool voor startende ondernemers. Wiebe Bakker, aanjager van Startup Apeldoorn, is bovendien initiatiefnemer van Mijn Eigen Zaak.

Overige activiteiten

Bij Startup Apeldoorn zijn we doeners. We worden regelmatig ingeschakeld als facilitator bij hackatons, als spreker of aanjager bijeenkomsten of als trainer voor een workshop op het gebied van innoveren, ondernemen en persoonlijk leiderschap.

Ook een uitdagend vraagstuk voor ons? Laat het ons weten.